Kırmızı Kaşık

1 Nisan 2016 Cuma

♥ Sütlaşk ♥

Sizi lezzetli paylaşımlardan mahrum bırakalı 400 günü bulmuşken yeniden merhaba demenin vakti
gelmiş de geçmiş bile. Neyse ki bir takım değişiklikler, özel hayattaki dalgalanmalar, yeni başlangıçlar ve sonsuz bitişlerin ardından yine burada buluşmak güzel şey. Aslına bakarsanız araya
bu kadar zaman koymak hiç de hesapta yoktu. Taslakta bekleyen ve tamamlanması bir türlü mümkün olmayan upuzuuuun bir İtalyan mutfağı yazısının üzerine Grooveshark darbesi yiyen bünyemin bir daha buralara uğramayışı pek de şaşırtıcı değil gibi. Mükemmel peynirleri konu alan bir önceki paylaşımın üstüne detaylı bir İtalya değerlendirmesi hiç de fena gitmez diye düşünmüştüm ki, bahsi geçen yazıyı, söylenecek çok şey olmasından mütevellit sonlandırmak mümkün olmadı ve sonu gelmeyen yazıyı paylaşmak da mümkün olmayınca haliyle paylaşımın olmadığı buraya uğramak da mümkün olmadı en nihayetinde var olan paylaşımlara göz gezdirirken yazı müziklerinin de Grooveshark'ın kapanmasıyla uçtuğunu görünce buralardan bir süre uzaklaşmak farz oldu. Bu kadar sürenin ardından sizinle "bal porsuklarının" bayıldığı bir tarifi paylaşmak istiyorum. Basit gibi görünüp ev ortamında kusursuz olanına çok sık rastlamadığımız bir tatlı; fırın sütlaç. Şimdiye kadar ev yapımı sütlaçlara dayanarak şunu söyleyebilirim ki sütlaç adı altında ya şekerli bir pirinç pilavı ya da şekerli süt içinde yüzen pirinç tanelerinden başka bir şey yiyemedim henüz ev ortamlarında. Bir tatlı bu kadar basitken nasıl bu kadar zor olabiliyor? Ben malzemeleri listeleyeyim, yapılışını anlatayım 3 denemeden 2sinde başarılı sonuç almış aşağıdaki tarife bir göz atalım isterseniz.

Malzemeler:
* 1 Litre süt
* 1 su bardağı şeker
* yarım su bardağı pirinç
* 3 yemek kaşığı buğday nişastası
* 1 paket vanilya
* 2 su bardağı su

Öncelikle pirinçleri bir kaba alıp su berraklaşana kadar yıkıyoruz. Bir tencereye 2 su bardağı suyu ve pirinçleri ekleyip haşlıyoruz. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü ve vanilyayı ekleyip kaynatmaya bırakıyoruz. Kaynamaya başladığı anda şekeri ve 1/3 su bardağı süt ile önceden karıştırdığımız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ekliyoruz. 10-15 dakika daha kaynamaya bırakıp ocağı kapatıyoruz. Daha sonra fırına girebilen kaselere paylaştırıp tepsiye diziyoruz. Tepsinin içine de kaselerin yarısına gelecek kadar su ekliyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek bekletiyoruz. Üstünün kızarması için yumurta sarısından faydalanabilirsiniz.


You're The One That I Want from The Lennings on Myspace.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory