Kırmızı Kaşık

23 Ağustos 2012 Perşembe

New York Cheesecake

İtiraf etmek gerekirse cheesecake'i bir türlü sevememiştim ben. İnsanların bunu nasıl sevdiğine de bir türlü anlam verememiştim. Bundan yaklaşık 2-3 ay önce annem duygulanmış benim için cheesecake almış. Kadıncağız beni düşünmüş almış diye yedim ama ben öyle cheesecake yemedim şimdiye kadar. Artık cheesecake'e saygı duyabilirdim çünkü o güzel bir şeydi, gereken değer verilmeliydi bu tatlıya. Annem bu kadar çok beğendiğimi görünce bir arkadaşından cheesecake tarifi aldı. İlk deneyi tek başına yaptı. 2-3 gün önce de ikincisini beraber yaptık. Tarif oldukça kolay ama fırın işi, olayı biraz uzatıyor. Kendi yaptığınız cheesecake'i yemek istiyorsanız 2-3 saaati gözden çıkarmanız gerekiyor. Her neyse hemen tarife geçelim.

Malzemeler:

* 2 paket Eti Burçak Bisküvi
* 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
* 2 paket labne peyniri
* 1 su bardağı pudra şekeri
* 3 adet yumurta
* 3 yemek kaşığı tereyağ

üzeri için (Pelte)
* 1 kase vişne
* 1 yemek kaşığı tereyağ
* 1 su bardağı şeker
* 1 su bardağı su
* 1 yemek kaşığı nişasta

Bisküvileri rondodan geçiriyoruz. Üzerine eritilmiş tereyağımızı döküyoruz ve karıştırıyoruz. Kelepçeli kek kalıbının içine bu hamuru yerleştiriyoruz ve buzdolabına kaldırıyoruz. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpıyoruz. Üzerine pudra şekerini, yoğurdu ve labne peynirini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Bu sıvı karışımı kek kalıbının içindeki hamurun üzerine döküyoruz. Kalıbın üzerini alüminyum folyo ile kaplayıp içine su konulmuş fırın tepsinine yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 165 derecelik fırında 2 saat pişmeye bırakıyoruz. Bu sırada pelte için vişneleri ayıklıyoruz. Daha sonra vişneleri tereyeğını ve şekeri tencereye alıp 15 dakika pişiriyoruz. Ayrı bir tarafta 1 su bardağı suyla nişastayı pişiriyoruz ve bu ikisini karıştırıyoruz. Bunun yerine hazır pelte ya da reçel de kullanılabilir ama tadı istenildiği gibi olmuyor ne yazık ki. Kendi yaptığınız pelteyi kullanmakta yarar var. Fırından cheesecake'i aldıktan sonra soğumasını bekliyoruz ve üzerine peltemizi ekliyoruz, cheesecake'imiz hazır!

Catch Yer Own Train by The Silver Seas on Grooveshark

2 yorum :

  1. yeni cheesecake kabınla yaptığın tatlının da tarifini görmek isteriz conkbayırım.

    YanıtlaSil
  2. o turta kalıbı ama olsun o da gelecek:D

    YanıtlaSil

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory