Kırmızı Kaşık

11 Şubat 2012 Cumartesi

patatesli milföy böreğim


Belki de yapması en kolay böreklerden biri, milföy böreği. Hatta yapması en kolay börek, evet. Davetsiz bir misafir geldiğinde hemen o anda yapılabilecek bir börek. O yüzden dondurucuda olmazsa olmazlardan bir tanesi milföy hamuru. Bu tarifimizde de beni uğraştırdı diyebileceğim tek şey iç harcı oldu. Ona da fazla uğraşmadım da işte hamuru kapamanın yanında bir külfet gibi görünebilirdi tabi.





Malzemeler:
* Milföy hamuru
* 1 adet yumurta

iç harcı için:
* 2 adet orta boy patates
* Kaşar peyniri
* Kekik

Patatesleri haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra püre haline getiriyoruz içine rendelenmiş kaşar peyniri ve kekiği ekliyoruz. Harcı milföy hamurlarına eşit bir şekilde dağıtıyoruz ve muska biçiminde kapatıyoruz. Yağlanmış tepsiye dizip üzerine yumurta sarısını sürüyoruz ve fırına veriyoruz. 180-190 derecelik bir fırında 30 dakika pişiriyoruz ve patatesli milföy böreğimiz hazır oluyor.

2 yorum :

  1. bende davetsiz misafirlere bir kavanoz garnitür açıp, birazcık sucuk doğrayıp börek yaparım.....şimdiye kadar çok tutuldu.....tavsiye ederim...ellerinize sağlık...sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Tavsiyeniz için teşekkürler. En kısa zamanda deneme fırsatım olur inş.:)

    YanıtlaSil

Recipe Blogs - BlogCatalog Blog Directory